|Is een rechtsbijstandverzekering iets voor jou?

Is een rechtsbijstandverzekering iets voor jou?

We kennen het woord rechtsbijstandverzekering allemaal, maar weten we ook echt wat het inhoud en hebben we er serieus wel eens over na gedacht om zo’n verzekering af te sluiten? Vaak denk je pas te laat na over een verzekering. Dit geldt ook voor een rechtsbijstandverzekering. Het kan nooit kwaad om meer informatie op te zoeken over een verzekering zodat je er van bewust bent wat er mogelijk is. Op basis hiervan kan je zelf beslissen of je een rechtsbijstandverzekering wil afsluiten. In dit artikel lees je meer over een rechtsbijstandverzekering.  

Waar gebruik je een rechtsbijstandverzekering voor?

De kosten van een juridisch proces kunnen hoog oplopen. Een juridisch geschil kan onder andere voorkomen op het gebied van werk en inkomen. Wanneer je het bijvoorbeeld niet eens bent met je werkgever over het contract kan je een juridisch proces starten. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, kan je professionele hulp inschakelen. Voor de kosten van het inschakelen van professionele hulp kan je je verzekeren met een rechtsbijstandverzekering. De premie’s liggen rond de €150 tot €300 per jaar terwijl het inschakelen van juridische hulp per uur €150 tot €300 kan kosten.

Een voorbeeld:

Je hebt onenigheid met je  werkgever over het opbouwen van je pensioen. Er blijkt iets goed mis te zijn waardoor je geen pensioen opbouwt. Maar als je zelf niet de kennis in huis om het uit te zoeken, kan je wellicht juridische hulp gebruiken. Een advocaat of jurist zal je advies geven over de situatie en wat je op dit moment het beste kan doen. Wanneer je toch zelf zult moeten zorgen voor de financiële situatie in de toekomst is er ook nog een andere manier om pensioen op te bouwen: door zelf te starten met pensioenbeleggen. Het voordeel van het zelf regelen van je pensioen is dat je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen over het geld dat je inlegt. Wanneer het pensioen wordt uitgekeerd, wordt er alleen een lagere belasting geheven.

Lees ook de voorwaarden goed door

Voor je een rechtsbijstandverzekering afsluit dien je de voorwaarden goed door te lezen. Je bent namelijk wel afhankelijk van je verzekeraar. Je hebt namelijk niet overal de keuze uit. Wanneer je verzekering het onnodig vindt om een advocaat in te schakelen zal dit ook niet gedaan worden. Wanneer er wel een advocaat wordt ingeschakeld heb je vaak weinig of geen keuze tussen advocaten. Deze jurist wordt toegewezen.

Er zijn veel mogelijkheden

Voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan een verzekering afsluiten voor jezelf maar ook voor je gezin. Zo betaal je geen premie per persoon. Je verzekert je alleen voor wat je nodig hebt.

De verzekering is zelf samen te stellen zodat je niet verzekerd bent voor kosten die je niet zult gaan maken. Dit bespaart je weer geld. Je kiest als eerst op welke gebieden je verzekerd wil zijn. Dit kan onder andere wonen en inkomen zijn. Vervolgens worden er verschillende aanbieders weergegeven. Deze kan je sorteren op bijvoorbeeld klantcijfer of premie.

 

2019-02-28T14:46:45+00:00 28 februari 2019|Geen categorie|

Leave A Comment